23 Mart 2009 Pazartesi

Bu yazılım açık buluyor!

Açıkları artık hacker'lar değil MS bulacak.
Microsoft, yeni geliştirdiği bir yazılım ile programlardaki hataları hacker'lardan önce bulacak!


Merakla beklediğimiz bir yazılımın defalarca ertelendiği veya vaktinde çıktığı ama hatalarla dolu olduğuna hepimiz şahit olmuşuzdur. Bunun temel sebepleri arasında yazılımın test süreci gelir. Programcılar normal şartlarda kusursuz çalışan programlarını, yanlış kullanım veya daha önemlisi art niyetli kullanıma karşı ne kadar güvenli olduğunu önce kendileri uzun bir süreç boyunca denemeyi tercih ederler. Fakat Microsoft'a da danışmanlık hizmeti veren tanınmış güvenlik uzmanı Dan Kaminsky, günümüzde yazılım evlerinin komple bir test için ne zamanları, ne de kaynakları olduğunu söylüyor.

İşte bu yüzden Microsoft'un geliştirdiği yeni bir yazılım pek çok programcı için çok önemli bir özellik taşıyor. Kaminsky'nin "oyunu tamamen değiştirecek" dediği "!exploitable Crash Analyzer" adlı program, geliştiricilerin test sürecinin en azından bir kısmını otomatik hale getiriyor ve en bilinen yöntemleri kullanarak geliştirdiğiniz Windows tabalı programları çökertmeye çalışıyor! Eğer başarılı olursa size programınızdaki hatanın raporunu sunuyor.

Bu sayede artık yazılımcılar programlarını daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde test ederek, piyasaya daha çabuk ve daha sağlıklı yazılımlar sunabilecekler. Programın beta sürümüne buradan erişebilirsiniz.


hackhell.com sitesinden (ç)alıntıdır.

Hiç yorum yok: