22 Mart 2009 Pazar

Gmail'de hatalı mesajları iptal etmek

Birisine e-posta attınız ve herhangi bir sebepten dolayı postadan vazgeçtiniz işte bu noktada bu özelliği etkinleştirirseniz .Gönder tuşuna bastıktan sonra 5 saniye içinde vazgeçerseniz Gmail sunucularını terk etmeden önce durdurma şansınız olacak.

Bu özelliği aktif hale geltirmek için Gmail'in Standart görünümde olması lazım yani sayfa yüklenirken yavaş bağlantılar için geçerli kısmını işaretlememelisiniz (basic HTML) Bunun için anasayfanın en altında "Gmail view" kısmından standardı seçiniz. ikinci olarak ayarlar kısmına girip dili ingilizce yapmalısınız.kaydettikten sonra anasayfaya döneceksiniz tekrar ayarlara(settings) girip buradan "labs" sekmesine oradan "Undo Send" eklentisni enable yapıp kaydedip çıkınız.

Bundan sonra bire-posta yolladığınızda, "Your message has been sent - Mesajınız gönderildi" ibaresinin yanında 5 saniye süreyle "Undo" seçeneği belirecek. Eğer bu seçeneğe tıklarsanız, e-postayı yoldan geri çevirebilirsiniz...5 Saniyede durumu çakar mısınız bilmem ama işe yarar, hiç yoktan iyidir:)

chip.com.tr sitesinden (ç)alıntıdır.

Hiç yorum yok: